ŠΞЙĆǾŘ
مردی از دنیای مجازی 
نويسندگان
آخرين مطالب
لینک های دوستان
ثبت سایت در گوگل">ثبت در سایت

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان دنیای مطالب طلایی و آدرس google4004.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





لینک های ویژه
پيوندهای روزانه

 

برنج هاي هندي دانه بلند آلوده به ماده سمي«فنول» و سرطان زاست



 

سخنگوي موسسه تحقيقات برنج ايران در گفت و گو با خراسان اعلام کرد : برنج هاي هندي دانه بلند آلوده به ماده سمي«فنول» و سرطان زاست


 

رئيس موسسه تحقيقات برنج اعلام کرد: طبق بررسي هاي انجام شده توسط موسسه تحقيقات برنج که با کمک يک محقق ايراني عضو موسسه بين المللي تحقيقات برنج انجام شده است متاسفانه برنج هاي هندي وارداتي با توجه به ويژگي هاي غير معمول و غير طبيعي که دارند مشکوک به دستکاري ژنتيکي هستند و مصرف آن ها مي تواند منجر به بروز مشکلات گوارشي و ساير مشکلات براي سلامت انسان شود.در همين رابطه سخنگوي موسسه تحقيقات برنج ايران نيز در گفت وگو با خراسان اظهار داشت: آن چه به طور غيررسمي در اين خصوص مطرح شده است، آلوده بودن اين برنج ها به ماده شيميايي «فنول» است که به شدت سرطان زاست. ضمن آن که موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي نيز به عنوان اصلي ترين و مهم ترين مرجعي که در اين زمينه مي تواند اظهارنظر کند نسبت به آلودگي شيميايي اين برنج ها هشدار داده است. به طور معمول در دنيا ارقام جديد برنج پس از طي مراحل مختلف آزمايش مي شود و اثبات نتايج آن به ثبت مي رسد اما برنج هاي وارداتي دانه بلند از سوي هيچ مرجعي به ثبت نرسيده اند و به همين جهت ساختار آن ها کاملا ناشناخته است و با توجه به شواهد موجود به نظر مي رسد مراکز ديگر از جمله وزارت بهداشت بايد در اين زمينه وارد عمل شود. نکته تاسف بارتر اين که بررسي هاي ما نشان داده است اين نوع برنج در خود کشور هندوستان مصرف نمي شود و حتي به کشورهاي اروپايي نيز راه پيدا نکرده که علت آن در دست بررسي است.عباس شهري رئيس موسسه تحقيقات برنج ايران در گفت و گو با خراسان اظهار داشت : بر اساس تحقيقات انجام شده مصرف اين نوع برنج ها که مشکوک به دستکاري ژنتيکي است، براي مردم ضرر دارد. وي خاطر نشان کرد: متاسفانه واردکنندگان اين برنج ها در تبليغات اغواکننده خود خصوصيات متعددي را از جمله ضدآفت بودن، خاصيت رژيمي، قد بلند بودن برنج ها و کيفيت بالاي پخت براي اين نوع برنج ها مطرح مي کنند در حالي که به طور کلي هنوز هيچ رقم برنج طبيعي در دنيا وجود ندارد که همه اين خصوصيات را به طور يک جا داشته باشد ضمن آن که از نظر علمي نيز انتقال يک ژن کيفي با حفظ کميت اغلب امکان پذير نيست. اين در حالي است که در برنج هاي هندي وارداتي چند خصوصيت کيفي به طور توام ديده مي شود و اين نکته اي است که توجه محققان و مراجع علمي را به خود جلب کرده و بيانگر آن است که دستيابي به چنين محصولي تنها از راه غير معمول امکان پذير است. وي خاطر نشان کرد: در حال حاضر در موسسه بين المللي تحقيقات برنج، تحقيقات براي توليد برنجي با کيفيت بالا با عنوان super green rice آغاز شده که عملکرد آن بيش از ?? تن است و از کيفيت بالايي برخوردار است. تحقيقات در اين خصوص توسط محققاني از سراسر دنيا در اين موسسه در حال انجام است که اتفاقا يکي از محققان ايراني که پيشتر در موسسه تحقيقات برنج ايران فعاليت داشته در اين تيم دعوت به همکاري شده است. بنابراين در شرايطي که تحقيقات در يک چارچوب علمي و حساب شده انجام مي شود، ظهور يک باره نوعي برنج دانه بلند با مقاومت بالا و بدون ايجاد چسبندگي و خواص ديگري که براي آن مطرح مي شود ذهن هر محققي را به خود مشغول مي کند. در همين راستا موسسه تحقيقات برنج ايران با کمک محقق برجسته ايراني عضو موسسه بين المللي تحقيقات برنج در فيليپين تحقيقات خود را درباره کيفيت اين برنج آغاز کرد که با بررسي فاکتورهاي مختلف در ارقام موجود برنج، از جمله آميلوز، ژلاتين شدن يا gt، قوام ژل يا gc و ويسکوزيته که اغلب در سنجش کيفي ارقام برنج متناسب با ذائقه عمومي مورد بررسي قرار مي گيرد، به اين نتيجه رسيديم که برنج دانه بلند وارداتي از ويژگي ويسکوزيته (چسبندگي پس از پخت) برخوردار نيست.اين برنج ها به گونه اي است که هر اندازه در آب جوش حرارت مي بيند به اصطلاح شل يا له نمي شود و اين خيلي غيرطبيعي است.به علاوه ادعاي ضد آفت بودن اين برنج ها نيز مسئله ديگري است که احتمال استفاده از مواد شيميايي را در فرآيند توليد اين برنج ها تقويت مي کند که با اثبات اين موضوع، مي توان با قاطعيت اعلام کرد که اين ترکيبات شيميايي به هيچ وجه توصيه شده نيستند و تهديد جدي براي سلامت مصرف کنندگان به شمار مي روند.وي تصريح کرد: از سوي ديگر نتايج بررسي هاي ما نشان مي دهد که اين برنج ها مشکوک به دستکاري ژنتيکي يا تغيير ژن هستند.وي خاطرنشان کرد: با توجه به احتمالات موجود حداقل انتظار اين است که مصرف کنندگان اين نوع برنج ها را با ولع مصرف نکنند و در مصرف آن جوانب احتياط را نيز در نظر بگيرند. ضمن آن که در صورتي که اين محصولات از دسته محصولات دستکاري ژنتيکي هستند اين موضوع يا روش توليد آن ها بايد روي بسته بندي برنج درج و مضرات احتمالي آن ها نيز مطرح شود تا مردم قدرت انتخاب داشته باشند.دکتر خانکشي پور سخنگوي موسسه تحقيقات برنج ايران نيز در گفت وگو با خراسان در اين خصوص مي گويد: برنج هاي وارداتي داراي خصوصياتي هستند که براي اولين بار در دنيا مطرح مي شود. به طوري که در حال حاضر هيچ برنجي با اين خصوصيات بلندي، مقاومت و خصوصيت قد کشيدن بعد از پخت (تا اين اندازه) در دنيا وجود نداشته است. اين دانه هاي برنج حدود ? دهم ميلي متر قد دارند که پس از پخت قد آن ها به حدود ?/? سانت مي رسد. ضمن آن که در مقابل حمله حشرات کاملا مقاوم هستند و بعد از پخت نيز کيفيت خوبي دارند. به علاوه به تازگي در برخي فروشگاه ها، تبليغاتي مبني بر رژيمي بودن اين نوع برنج ها نيز مطرح مي شود. از سوي ديگر طرح اين ادعاي واهي که اين نوع برنج باعث کاهش قند خون نيز مي شود، نکته اي بسيار نگران کننده است.وي خاطرنشان کرد: به طور معمول در دنيا ارقام جديد برنج پس از طي مراحل مختلف آزمايش مي شود و اثبات نتايج آن به ثبت مي رسد. اما اين در حالي است که برنج هاي وارداتي دانه بلند از سوي هيچ مرجعي به ثبت نرسيده اند. به همين جهت ساختار آن ها کاملا ناشناخته است.وي اضافه کرد: محققان ما در موسسه تحقيقات برنج با شروع آزمايش هاي اوليه و در اولين بررسي هاي خود به اين نتيجه رسيدند که ايجاد نشدن هيچ گونه چسبندگي در اين نوع برنج و له نشدن آن در اثر پخت طولاني مدت و مقاومت آن در برابر کليه آفات مي تواند به اين علت باشد که اين نوع برنج در مرحله عمل آوري فرآيند خاصي را طي کرده و مورد دستکاري هاي ژنتيکي قرار گرفته است. البته براي صدور حکم قطعي در اين زمينه آزمايش هاي ديگري نيز موردنياز است به طوري که dna اين نوع برنج بايد مورد آزمايش قرار گيرد که البته پروسه زمان بر و هزينه بري است، در هر حال به نظر مي رسد مراکز ديگر از جمله وزارت بهداشت و... بايد در اين زمينه وارد عمل شوند.وي تصريح کرد: در فرآيند توليد محصولات تراريخته يا دستکاري ژنتيکي شده بسته به نوع پروتئين فعال شده بايد مضرات احتمالي آن به مصرف کننده اطلاع داده شود. وي خاطرنشان کرد: خوشبختانه به دنبال اعلام هشدار موسسه تحقيقات برنج ايران در خصوص احتمال مضربودن برنج هاي وارداتي براي سلامت جامعه موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران به عنوان اصلي ترين مرجع تاييد سلامت محصولات با انجام آزمايش هاي اوليه اعلام کرده است که اين نوع برنج ها آلودگي شيميايي دارند ضمن آن که قرار است توضيحات تکميلي و نوع موادشيميايي مورد استفاده در عمل آوري اين نوع برنج ها روز چهارشنبه هفته جاري اعلام شود. وي اظهار داشت: آنچه به طور غيررسمي در اين خصوص مطرح شده است آلوده بودن اين برنج ها به ماده شيميايي فنول است که شديدا سرطان زاست.وي افزود: موسسه استاندارد هم چنين اعلام کرده است که برنج وارداتي که همه آن را با شاخصه قد بلندي مي شناسند هيچ ارزش غذايي ندارد و چه بسا با تکميل شدن تحقيقات يادشده ميزان ضررهايي که اين نوع برنج ها به بدن وارد مي کنند مشخص خواهد شد. خانکشي پور هم چنين تصريح کرد: نکته تاسف بار در اين ميان آن است که اين برنج وارداتي که به ميزان گسترده به ايران وارد و مصرف مي شود در کشور هندوستان که توليدکننده اصلي آن است هيچ گونه مصرفي ندارد و حتي به هيچ کشور اروپايي نيزوارد نشده است. اين موضوعي است که ما علت آن را در دست بررسي داريم.

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





.: Weblog Themes By themzha :.

درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدید ورود شما رو به این وبلاگ خیر مقدم میگم امیدوارم لحظات خوشی در این وبلاگ به سر ببرین راستی دوستان اگه اومدین سر زدین یه نظر کوچیک بدین حتما خونده میشه و در حد توانم بهش عمل میکنم موفق و پیروز باشید
امکانات وب

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 193
بازدید دیروز : 3
بازدید هفته : 196
بازدید ماه : 363
بازدید کل : 190097
تعداد مطالب : 626
تعداد نظرات : 61
تعداد آنلاین : 1


داغ کن - کلوب دات کام آی پی شما: 37.63.135.200 ثبت شد
#bluepearlWrap {width: 98%;}